ליסינג לעסקים
ליסינג לעסקים ליסינג מימוני ליסינג תפעולי
בין אם אתם בעל עסק של 10 כלי רכב או עצמאי עם רכב אחד בלבד, עוסק זעיר, עוסק מורשה או חברה בע”מ – בליסינג 2 יו תמצא מגוון פתרונות ליסינג לעסקים המותאמים ותפורים בדיוק לצרכיך.
עסקאות ליסינג מימוני לכל דגמי 2020, או עסקאות ליסינג תפעולי מגוונות: ליסינג תפעולי מלא, ליסינג תפעולי חלקי וליסינג תפעולי יבש, למעשה עסקה מודולרית ,לך נותר רק לבחור.
אבל לפני שמתחילים, איך יודעים איזה ליסינג מתאים לעסק שלך?
למי מתאים ליסינג מימוני?
ליסינג מימוני יכול להתאים לעסקים גדולים או קטנים עם אחד או יותר מהמאפיינים הבאים:
– לקוחות המעוניינים לרכוש רכב ומעדיפים מימון חוץ בנקאי על פני ניצול מסגרת האשראי הבנקאית.
– לקוחות אשר מנהלים ציי רכב בהיקף בינוני או קטן ואשר מעוניינים לדאוג לתחזוקה ולטיפולים לרכבים בעצמם ולחסוך הוצאות ליסינג בגין שירותים נלווים.
– לקוחות אשר שוקלים להפוך לבעלי הרכב בתום תקופת הליסינג.
למי מתאים ליסינג תפעולי
ליסינג תפעולי יכול להתאים לעסקים וחברות עם אחד או יותר מהמאפיינים הבאים
לקוחות המעדיפים את הנוחות של רכב חדש על פני תחושת בעלות על הרכב
לקוחות בעלי ציי רכב בינוניים – גדולים
לקוחות המעוניינים בהקדמת הוצאות לצרכי מס
כיצד בנויה עסקת ליסינג מימוני לעסקים?
עסקת הליסינג מימוני היא לתקופה של 36- 60 חודשים ומורכבת משלושה חלקים: אחוז ממחיר הרכב המשולם כמקדמה בתחילת תקופה, תשלום חודשי קבוע למשך חודשי העסקה ואופציית רכישה בתום תקופת העסקה. בסוף תקופת השכירות עומדת בפני הלקוח אפשרות לרכוש את הרכב תמורת מחיר ידוי מראש
בעסקת ליסינג מומוני כל עלויות תפעול ואחזקת הרכב אינם באחריות חברת הליסינג, אלא באחריות הלקוח.
אילו עסקאות ליסינג תפעולי קיימות?
עסקת הליסינג התפעולי היא שכירות לתקופה של 36 – 44 חודשים ומורכבת משלושה חלקים: אחוז ממחיר הרכב המשולם כמקדמה, תשלום חודשי קבוע ,החזרת הרכב בתום תקופה, או אופציית רכישתו
ליסינג תפעולי:
ליסינג תפעולי יבש
דמי השכירות הנם עבור הרכב בלבד, ואילו השירותים הנלווים נרכשים בתשלום נוסף.
ליסינג תפעולי חלקי
דמי השכירות הנם עבור מרכיב הרכב, אגרת רישוי, ביטוח מקיף וביטוח חובה.
ליסינג תפעולי מלא
דמי השכירות הנם עבור מרכיב הרכב, וכן עבור חבילת השירות המשלימה ושירותי תחזוקה מלאים. לרוב, שירותים אלו אינם נכללים במסגרת אחריות היבואן.

רכב לעסק: רכב פרטי או רכב מסחרי

בעלי עסקים קטנים ובינוניים מתלבטים לא אחת בעת קניית רכב לעסק: האם לקנות רכב פרטי או מסחרי? על אילו סוגי כלי רכב ניתן לקבל את המע”מ בחזרה? איזה רכב יאפשר לנו לקבל את מירב הטבות המס? מה משמעות ההכרה בהוצאות לגבי רכב הנוסע 10,000 ק”מ בשנה או 50,000 ק”מ בשנה? מהו ההבדל מבחינת מיסוי בין קנייה לבין ליסינג?
קניית רכב – בבואנו לרכוש רכב לעסק אנו צריכים לדעת כי לא על כל רכב ניתן לקבל החזר מע”מ ורצוי מאוד לבדוק האם הרכב שאותו אנו עומדים לרכוש נחשב פרטי או מסחרי על פי תקנות מע”מ (רשימה מעודכנת של כלי הרכב המופיעים בתקנה ניתן למצוא באתר הרשות למיסים). ככלל, לא ניתן לקבל מע”מ על כלי רכב פרטיים, וואנים יוקרתיים ורכבי שטח. ניתן לקזז מע”מ על רכבי שטח רק אם הם מועסקים דרך קבע בתנאי שדה או בחצרות מפעלים. כמו כן ניתן לקזז מע”מ ברכישה בעסק שעיסוקו מכירת רכב או השכרת רכב, רכב לימוד נהיגה, רכב שעיסוקו הסעת נוסעים ורכב המיועד אך ורק לטיולי שטח.
קיזוז מע”מ מההוצאות – מרכב מסחרי, המשמש לצורכי העסק באופן מלא, ניתן לקזז את מלוא מס התשומות. ברכב שההוצאות שלו מעורבות, כלומר המשמש לצרכים פרטיים ולצורכי העסק, נבדק היחס בין השימוש הפרטי לבין השימוש העסקי, אם ניתן לקבוע את היחס, ינוכה מס תשומות על פי היחס המחושב. אם לא ניתן לקבוע את היחס. נעשית החלוקה הבאה: אם עיקר השימוש ברכב הוא לצרכים עסקיים, ינוכו שני שלישים ממס התשומות. עם עיקר השימוש הוא לצרכים פרטיים, ינוכה רבע ממס התשומות.
רכב מהשכרה ומליסינג – אם מדובר ברכב שלא ניתן לקזז את המע”מ על רכישתו, הרי שלא ניתן לקזז את המע”מ על מרכיב השכירות בחשבונית אלא רק על הרכיבים השוטפים, כמו תיקונים וטיפולים אם מדובר ב ליסינג תפעולי מלא. אם ניתן לנכות את מס התשומות ברכישה, הרי שניתן לקזז את מס התשומות על עסקת ההשכרה בכפוף לאחוזי החלק הפרטי והעסקי (מלא, יחסי, שני שלישים או רבע כפי שהוסבר לעיל). בהשכרה וליסינג לכלי רכב מעל 3,500 ק”ג תותר במלואה.
שווי שימוש ברכב צמוד – המודל הליניארי
שווי שימוש הוא סכום שנזקף להכנסתו של עובד שקיבל רכב ממעבידו.
סכום זה מהווה שווי כספי של טובת ההנאה הגלומה בשימוש הפרטי ברכב.
בנוגע לכלי רכב שנרשמו לראשונה מיום 1.1.2010, מחושב שווי השימוש כשיעור מתוך מחיר
המחירון של הרכב בהיותו חדש.
שיעורי שווי השימוש החודשי הנו 2.48%.
תקרת מחיר המחירון לעניין חישוב שווי השימוש בשנת 2020 עומדת על 509,070 ש”ח.
שווי השימוש יתואם למדד המחירים לצרכן (למעט בשנה הראשונה בה נרשם הרכב לתנועה),
לעניין החישוב, יילקח מחיר המחירון של הרכב, תוך התאמות נדרשות למחיר
הממוצע בפועל בשנת המס בה הוא נרשם לראשונה, כמפורט בהוראת ביצוע
שפורסמה באתר רשות המסים, בכתובת www.taxes.gov.il.

הנוסחה לחישוב שווי שימוש:
שיעור שווי שימוש (2.48%) * מחיר מתואם (מחיר המחירון של רכב חדש בתוספת התאמות
והצמדה)
בכלי רכב חשמליים והיברידיים יופחת סכום שווי השימוש כלהלן:
– בנוגע לרכב היברידי שאיננו נטען מרשת החשמל – 500 ש”ח לחודש
– בנוגע לרכב היברידי שנטען מרשת החשמל (פלאג-אין) – 1010 ש”ח לחודש
– בנוגע לרכב חשמלי – 1010 ש”ח לחודש

איך שווי שימוש מתורגם במשכורת
ניקח כדוגמא רכב שמחירו 100 אלף שקל, שווי השימוש שלו יעמוד על 2,480 שקל לחודש. מכאן, אדם שמשכורתו החודשית היא עשרת אלפים שקלים ומקבל רכב מהעבודה ששוויו 100 אלף שקל יחויב במס על ידי מס הכנסה כאילו משכורתו החודשית הנה 12,480 שקל.יחד עם זאת, שיטת המיסוי החדשה מתגמלת רכבים ירוקים המפחיתים את זיהום האוויר כך שניתנת הפחתה בשווי השימוש לרכב היברידי בגובה 500 שקל בחודש ובגין רכב פלאג אין, או חשמלי לחלוטין נינתן הטבה של 990 שח לחודש. כלומר, אדם שמשכורתו החודשית עשרת אלפים שקל ומקבל רכב היברידי מהעבודה ששוויו מאה אלף ש”ח,גובה מס ההכנסה שישלם יהיה כאילו קבל תוספת לשכר לפי שווי שימוש על סך 2,480 שקל, ממנה יופחתו 500 שקל בגין הרכב ההיברידי, ומס ההכנסה יחייב אותו כאילו משכורתו החודשית היא 11,980 ש”ח בלבד

בשנת 2008 נכנסו לתוקף עדכונים לתקנות מס הכנסה בדבר ניכוי הוצאות רכב.
בתקנות החדשות תוקנה הגדרת רכב ונוספה הגדרת “רכב תפעולי”:
“רכב” – רכב שמשקלו עד 3.5 טון כולל אופנוע מעל 34 סמ”ק.
“רכב תפעולי” – רכב שהתקיים בו אחד מאלה:
א. רכב ביטחון כהגדרתו בתקנות התעבורה.
ב. הרכב לא הועמד לרשות עובד כלשהו, הוא משמש רק לצרכי המעביד או העסק, מקום עיסוק המעביד או בעל העסק איננו בבית מגוריו ובתום שעות העבודה הרכב אינו יוצא מחוץ למקום העיסוק.
הוצאות הרכב יוכרו כדלקמן:
א. רכב לא צמוד: תוכרנה הוצאות בגובה הוצאות הרכב בניכוי סכום שווי השימוש לפי תקנות מס הכנסה (שווי השימוש ברכב), התשמ”ז – 1987 או 45% מסך הוצאות הרכב (לפי ההוצאה הגבוהה מבניהם).
ב. רכב צמוד: הוצאות בגין רכב צמוד (שנזקף בגינו שווי שימוש לעובד) תוכרנה במלואן. אין צורך לשלם בגינן למס הכנסה מקדמות בשל הוצאות עודפות.
ג. הוצאות רכב תפעולי יוכרו במלואן.

מבצעים

קבלו הצעת מחיר

חייגו052-648-0776
-או- מלאו פרטיכם

FEEDBACK

Description

Accessibility Statement